Şap en genel tanımı ile bir zemin kaplama malzemesi olarak gösterilmektedir. İnşaat sektörünün özellikle son dönemde en çok kullanılan malzemelerden biri olan düzgün ve pürüzsüz yüzeyler oluşturmaktadır. Tesviye Şapı ve Akıllı Şap çeşitlerinin bulunduğu şaplar betona direkt olarak uygulanmaktadır. Şap kullanmanın birden çok amacı bulunmaktadır. Ama bu amaçlar arasında zemin kaplama işlemi sonrasında oluşabilecek ve görüntüyü sarsacak çukur noktalarının kapatılması ve hatasız yüzeylerin meydana getirmesidir. Aynı zamanda unutmadan hatırlatmak isteriz. Şap işlemleri sonrasında Zemin Kaplama ürünlerinin potansiyelinde artış görülmektedir. İstenilen ve uygun yüzeylerin oluşması için oldukça sık tercih edilen şap işlemi sayesinde estetik zeminler oluşmakta ve müşteri memnuniyeti sağlanmaktadır.

 

Ülkemizde özellikle son dönemde inşaat sektörü büyük bir gelişme göstermiştir. Gelin bu sektörün ihtiyaç duyduğu malzemelerden biri de Şap olmaktadır. Bu yüzden ülkemizde dahil olmak üzere Dünyanın pek çok farklı coğrafyasında farklı şap ürünleri kullanılmaktadır. Farklı şap çeşitlerinin piyasada bulunması ürün çeşidini de olumlu etkilemektedir. Şap çeşitlerinden biri olan Floortek Şap uzman eller tarafından kontrolden geçirilen ve zemin düzleştirme için kullanılan bir harç malzemesidir. Daha sağlam, dayanıklı, pürüzsüz yüzeyler elde etmek için kullanılan Floortek Şap farklı boyutlarda piyasalarda yerini almaktadır. Boyutlarının farklılık göstermesi beraberinde fiyat aralığında da değişmesine neden olmaktadır. Kilo bazında satılan Floortek Şap kolay uygulanabilir olması ve kısa süre içerisinde kuruyabilmesi sayesinde müşteriler tarafından oldukça sık tercih edilmektedir. Kitaş Zemin Kaplama olarak biz de müşterilerimizin istek ve taleplerine bağlı olarak çeşitli PVC, Kauçuk, Halı ve Parke kaplaması sonrasında daha düz ve pürüzsüz yüzeyler elde etmek için Floortek Şap Ürünleri kullanmaktayız.

Şap Kullanımının Amacı Nedir?

Şap kullanımının birden çok amacı bulunmaktadır. Burada asıl kritik nokta ise kullanan firmaların hangi amacı karşılamak için kullanacağı olmaktadır. Fakat Şap kullanılmasının yüzeyi düzeltmesi ve pürüzsüz yapmasının yanı sıra farklı özellikleri de bulunmaktadır. B özellikler arasında:

-Şap dökülmüş betonlar dışarıdan gelebilecek olan etkenlere karşı daha dayanıklı olmaktadır. Betonun dış kısmına uygulanan şap işlemi sonrasında şap bir duvar görevi üstlenmektedir. Bu duvar da beraberinde betonun dışarıdan gelebilecek olan tehlikelere karşı korunmasına yardımcı olmaktadır.

-Şap kullanılmasının bir başka nedeni ise uygulanan yüzeylerin kullanım ömrünü arttırmaktır. Ürüne dayanıklılık kazandırılması beraberinde ürünün uzun soluklu kullanılmasını önünü açmaktadır.

Şap İşlemlerini Hazırlı Serüveni Nasıl İşlemektedir?

Öncelikli olarak şap işlemlerine başlamadan önce mekanın uygulama yapmak için elverişli olup olmadığına bakmak son derece önemlidir. Bu yüzden şap işlemi öncesinde inşaat atıkların doğru bir şekilde giderilmesi son derece önemli olmaktadır. Yüzeyde bulunan kir, pas, yapışkanlar ve kimyasal ürünlerin yüzeyden tamamen arındırılması gerekmektedir.

-Kir ve tozun kalmadığına emin olduktan sonra şap atılacak zeminde kot belirlenmektedir. Kotlarda duvar kenarlarında gerekli işaretlendirmelerin yapılması gerekmektedir.

-Uygulama yapılacak noktaların ihtiyaç duyulan kalınlıkların hesaplanması son derece önemlidir. Burada tesviye edilecek yüzeyin her dört köşesinden de teraziye alınmaktadır. Çimento yardımıyla yapılan şap uygulamasında kot işaretlendirmelere gerek duyulmadığını da belirtmek isteriz.

-Gerek duyulan işaretlendirmeler yapıldıktan sonra kolay çıkarılacak mastar uzunluğuna göre anolar yerleştirilmektedir. Sonrasında ise tek tek terazi noktaları kontrol edilmektedir.

-Çimento içerikli şap uygulamaları için 0,2 ile 0,5 mm aralık tercih edilmektedir. Fakat Sentetik şap için 0,5 ile 3 cm aralığında değişkenlik göstermesi ve bu değerler arasında oynaması üründen tam anlamıyla sonuç alınması için önemlidir.

-Tesviye şapı oda koşullarında ısıtılarak akıcı bir kıvıma getirilmektedir.

-Akıcı kıvama geldikten ve gerekli kalınlıklar ayarladıktan sonra yüzeye dökülmektedir.