Self Leveling bir başka adıyla Tesviye Şapı, özel civaya sahip çimento esaslı ve kendiliğinden yayılabilen bir şap cinsidir. Özellikle PVC Zemin Kaplama işlemlerinde, linolyum, rulo-karo halı işlemlerinde, laminelerde, laminat ya da masif parke uygulamalarında Self Leveling oldukça sık tercih edilmektedir. Aynı zamanda kendiliğinden yayılma özelliğiyle özellikle son dönemin en çok tercih edilen ürünlerinden biri olmaktadır.

 

İnşaat sektörünün hızlı bir şekilde büyümeye başlaması ve ülkemizin dört bir farklı coğrafyasında yeni konut artışı dikkat çekmektedir. Konut artışı ve inşaat sektöründe yaşanan değer artışı beraberinde inşaat ürünlerine duyulan ihtiyacı arttırmaktadır. İnşaat ürünlerinden biri olan ve zemin kaplama işleminin kusursuz bir şekilde yerine getirilmesi için de Tesviye Şapı kullanılmaktadır. İçerisinde bulunan özel bileşenler beraberinde kullanıcılara birçok kolaylığı da beraberinde getirmektedir. Kendisine has pek çok özelliği bulunan Self Leveling Tesviye Şapı Ürünleri sektörün vazgeçilmezleri arasında gösterilmektedir. Peki Self Leveling (Tesviye Şapı-Akıllı Şap) Ürünleri Özellikleri nelerdir? Gelin hep beraber inceleyelim.

Self Leveling Özellikleri Nelerdir ve Neden Tercih Edilmektedir?

Self Leveling ürünlerinin birden çok özelliği bulunmaktadır. Tüm bu özellikler özellikle son dönemde artan inşaat sektöründe kullanımlarının artmasını sağlamaktadır. Peki Self Leveling neden bu kadar çok tercih edilmektedir. Elbette ki içerisinde bulunan bileşenleri sayesinde kazandığı özelliklerden kaynaklanmaktadır. Çünkü Self Leveling kendisine has özellikleri sayesinde inşaat sektöründe kullanım kolaylığı tanımaktadır. Peki Self Leveling (Tesviye Şapı) Ürünleri özellikleri nelerdir?

Self Leveling Ürünleri Özellikleri:

-Self Leveling ürünlerinin inşaat sektöründe oldukça sık tercih edilmesinde başlıca nedeni yüksek akıcılığa sahip olmasıdır. İyi derecede akıcı olması ve kolay yayılabilme özelliği sayesinde ekstra uygulama gerektirmemektedir. Bu da beraberinde ürünün kolay uygulanabilir olmasına yardımcı olmaktadır.

-Self Leveling ürünleri ayrışma göstermemektedir. Ayrışma göstermemesi ve zemin kaplamanın yüzey kısmında kendisinden yayılma özelliği sayesinde tercih listesinin başında yer almaktadır. Her noktaya homojen bir şekilde yayılma özelliği göstermesi beraberinde bir terazi misali her noktaya eşit yayılmasına yardımcı olmaktadır.

-Self Leveling Ürünleri yüzeyde oluşan küçük çaplı çukurlarda ve zeminin düz olmasını sağlamak için kullanılmaktadır. Zeminin üstünü döşemek ve kaplamak için Self Leveling tercih edilmemektedir. Çünkü Self Leveling maddi açıdan biraz daha pahalı olduğundan dolayı yüzeyi kaplamak için kullanılan Self Leveling Kaplamaları beraberinde kullanıcıları maddi açıdan zorlamaktadır. Bu yüzden Self Leveling Ürünlerini özellikleri doğrultusunda kullanmak en mantıklı seçenek olacaktır.

Self Leveling Ürünleri En Çok Nerelerde Kullanılmaktadır?

Self Leveling Ürünlerinin birden çok kullanım alanı bulunmaktadır. Bu kullanım alanları içinde:

-Epoksi Kaplama

-Seramik Kaplamalarında ve Konut İçi Zemin Kaplama İşlemlerinde

-Mermer kaplamalarında ve Konut Girişlerinde

-Çeşitli iç ve dış mekanlarında oldukça sık tercih edilen PVC Zemin Kaplama İşlemi Sonrasında

-Karo ve Rulo Halı işlemi sonrasında yüzeyin istenildiği gibi olması için

-Masif Parke Ürünlerinde

-Kauçuk ve çeşitli döşeme uygulamalarında Self Leveling kullanılmaktadır. Self Leveling kullanımı sonrasında hatalı yüzeyler ve çukurlar ortadan kalkmaktadır. Profesyonel yüzeylerin oluşması için Kitaş Zemin Kaplama Firmasının kontrolünde gerçekleşen Self Leveling İşlemleri ihtiyacınız olan tek kriter olacaktır. Muazzam zeminler için Kitaş Zemin Kaplama Gururlar Sunar!!!

Self Leveling Tesviye Şapı Uygulaması

Self Leveling uygulaması yapmak için belirli kriterlere uymak yeterli olacaktır. Bu kriterler arasında:

-Ortam sıcaklığının oda sıcaklık düzeyinde olması

-Zeminde bulunan nem oranının ortalama olarak %20’nin altında olması gerekmektedir. Bu 2 şart Self Leveling İşlemi yapmak için gerek duyulan özellikler arasında gösterilmektedir. Aynı zamanda Tesviye Şapı işlemlerinde uygulama yapılacak beton ya da zemin kaplamanın kırık, çatlak, kumlama olmaması ve tüm bu parçalardan temizlenmesi gerekmektedir. Bu sayede düzgün bir işlem gerçekleşebilmektedir.