Boya özellikleri gereği fiziksel ve kimyasal olarak daha güçlü, yapışkan bir yapıya sahiptir. Neme, rutubete daha fazla dayanıklı olup bu özelliği sayesinde sahil bölgelerinde, zemin katlarda ve de rutubetli bölgelerde kullanımı sıklıkla tercih edilmektedir. Epoksi boya özellikleri gereği anti bakteriyel bir boyadır. Bu sayede boyama sağlanan bölgede hijyen sağlayarak canlı organizmaların yaşamasını engeller. Bu özelliği sayesinde özellikle gıda hizmeti veren mekanlarda sıklıkla tercih edilir.

 

            Epoksi boya özellikleri gereğince yine yüzeyinde toz ve kir barındırmazlar. Boya uygulanmadan önce temiz bir zemin oluşturarak hazırlanmaktadır. Epoksi boya özellikleri gereğince yoğun bir kıvama sahiptir. Bundan dolayı da bina zemin güçlendirmesi amacıyla da kullanılmaktadır. Boya sürüldüğünde kıvamının yoğun ve çabuk sertleşme özelliğine sahip olması sayesinde tuğla ya da betonarmeleri birbirine bağlayarak binanın sağlamlığını artırmaktadır.

 

            Epoksi boya özellikleri gereği en son katmanda uygulanmaktadır. Duvara öncelikle astar uygulaması sağlanmaktadır. Boya yüzey tarafından emilip kuruduktan sonra ise tekrar ara bir kat uygulamanın ardından son kat olarak yüzeye epoksi boya uygulanarak pürüzsüz bir yüzey elde edilebilmektedir.