Epoksi; termosetler grubundan, suya, asite ve alkaliye karşı direnci çok iyi olan kimyasal bir reçinedir. Zamanla bu tarz iyi özelliklerini kaybetmez. Epoksi döşeme reçinesindeki tekil moleküller ve kürlenme ajanı ile birleşerek uzun bir zincir molekül bağları oluşturur. Bu birleşim de karışım tepkimeye girdiğinde sert bir polimer meydana getirir. Genelde iki bileşenli olan epoksi, belli bir süre sonra sıvı halden katı duruma geçer ve bunu takip eden ortalama 1 gün içinde kurumaya başlar. 1 gün sonra epoksi döşeme üzerine basılacak hale gelir. 1 hafta içinde de final sertliğine ulaşır. Kitaş Zemin siz değerli müşterilerimize tüm zemin kaplama sistemlerinde işini son derece titizlikle yapmakta olup bu hizmeti de vermektedir.

 

 Nerelerde Kullanılır?

 

            Yapıların çevresel etkilere karşı dayanıklı hale getirilmesinde epoksi döşeme önemli bir yere sahiptir. Her çeşit kara ve deniz yapısında, rüzgar, fırtına, dalga, gibi doğa olaylarına karşı ve mekanik, kimyasal ve fiziksel sanayide kullanılan yapı malzemesi grubudur. Üstün bir yapışma özelliğine sahip olup, değişik çeşitlerdeki inşaat malzemelerini birbirine yapıştırmak için de epoksi döşeme kullanılır.

 

            Donatı ve demirlerin yapıştırılmasında, taş, çelik, alüminyumun yapıştırılmasında kullanıldığı gibi hatta ve hatta ahşabın yapıştırılmasında da kullanılır. Prefabrik beton elemanlarının ve kolonların montajında, kırık ve çatlakların onarımında, aşınmaya karşı koruyucu kaplama zemini olarak da kullanılmaktadır.