Bileşikleri birbirinden çok farklı vizikositelerde, karışım ölçülerinde ve fiziksel ve elektriksel özellikte olan epoksi reçine tezgah, zemin kaplama, gibi yerlerde bağlayıcı olarak çok etkili olurlar. Nem ve kimyasal maddelere karşı oldukça mukavemetli olan epoksi reçineler, bundan ötürü oldukça geniş alanına sahiptir.

 

            Yapışma gücü sayesinde öne çıkan epoksi reçine ayrıca düşük çekme yapısıyla ve sağladığı kullanım kolaylığıyla fark yaratmaktadır. Bu malzemenin bir özelliği de uygulama alanında ihtiyaçları tam manasıyla karşılayacak biçimde dönüştürülebilir. Epoksi reçinelerin olumlu özeliklerinden biri de, tüm takviye lifleriyle uyum göstermesidir. Bunlar, aramid ve karbon fiberdir.

 

            Epoksi reçine elektronik kontrol modülleri, LED, güneş paneli, gibi teknolojik cihazlarda bağlayıcı unsur olarak kullanılır. Bunların dışında, masa yapımı, sehpa, epoksi masa kaplama, mermer kaplama gibi alanlarda da kullanılmaktadır.

 

 Epoksi Reçine Kullanım Alanları

 

            Genel amaçlı yapıştırıcılarda kullanılan epoksi reçine bundan başka, çimentoda bağlayıcı olarak, 3D zemin kaplamalarında, banyo ve teraslarda, Endüstriye kaplamalarda, kullanılır. Epoksi reçineler sağladığı kolaylık sayesinde fiberle takviye edilmiş plastiklerde, kaymaz kaplamalarda çok iyi sonuçlar veren bir malzemedir.