Bu ürün, doğal malzemelerden yapılmıştır. Keten tohumundan elde edilen, keten tohumu yağı önce kurutulmakta ve toz haline getirilmektedir. Sonrasında da kireç taşı ile kombine edilerek, doğal maddelerden elde edilen renk pigmentleri ile renklendirilmek suretiyle linolyum zemin ürünü haline getirilmektedir. İşte böyle bir üretim temeline sahip olan linolyum zemin, organik maddelerden yapıldığından, antibakteriyel özelliğe sahip olduğundan ve hiçbir alerjen içermediğinden, özellikle alerjik hassasiyetin bulunduğu ortamlar olan hastanelerde ve sağlık kuruluşlarında kullanılmaktadır.

 

  Ortamın tarzını yansıtan desenler oluşturmak için, çeşitli renklerde linolyum zemin ürünleri üretilmektedir. Bu ürünler, kullanıcılarına yaklaşık 40 yıla varan uzun bir kullanım ömrü sunmaktadır. Geri dönüşümü mümkün olan bir üründür. Piyasada vinil zemin kaplama ürünleri ile karıştırılabilmektedir. Ancak ikisi birbirinden farklı zemin kaplama ürünleridir.

 

  Görüldüğü üzere kimyasal içerikli malzemeler kullanmak istemeyenlerin, içeriğindeki bileşenlere kadar doğallık ve hijyen sunması sebebiyle sağlık sektöründe yaygın olarak kullanılan linolyum zemin popülerliği her geçen gün artmaktadır. Bu malzeme 1863 yılında keşfedilmesine rağmen, sunduğu doğallık, kalite ve uzun kullanım ömrü ile günümüzde de en çok tercih edilen yer kaplama çözümlerinden birisi olmaya devam etmektedir.